Waardes van kleur

De bladeren vallen van de bomen en het groen in de straat verandert naar rood en oranje. De blauwe lucht wordt grijs en hiermee verandert ook de sfeer in de straat. Als u met uw website of promotiemateriaal een bepaalde stemming wilt oproepen, is naast de vormgeving ook kleur erg belangrijk. Of dit nu bewust of onbewust gebeurt: mensen hebben bepaalde associaties bij kleuren en hierdoor wordt hun gedrag en hun gedachtegang beïnvloed.

Rood

Rood is een van de belangrijkste kleuren. Rood roept vaak passie, energie en agressie op. Onderzoek heeft aangetoond dat rood de hartslag verhoogt en eetlustopwekkend is. Rood is de kleur van bloed en gevaar, denk bijvoorbeeld aan stoplichten waarbij bij rood gestopt moet worden.

Groen

Groen staat tegenover rood. Een kleur van frisheid en kalmte. Groen geeft harmonie aan, geeft rust en zal gehaaste mensen kalmte geven.

Blauw

Net als groen is blauw ook een rustige kleur. Blauw staat voor verstand, intelligentie en waarheid. Blauw straalt vertrouwen uit. Voor zakelijke uitingen wordt dan ook vaak voor deze kleur gekozen.

De invloed van kleur

Alle kleuren hebben invloed op ons. In een rode kamer worden we vaak wat actiever, terwijl een groene kamer een rustgevend effect kan hebben. De associaties met kleuren ontstaan al vanaf onze kindertijd. Stoplichten die op rood staan, rode brandweerwagens. De associatie met rood is dat we op moeten letten. Elke aanraking met de kleur rood zorgt ervoor dat de associatie opnieuw gemaakt wordt en doet onze zintuigen verscherpen.

Kleurgebruik bij logo ontwerp

Alle kleuren beïnvloeden gedrag. In een goed logo ontwerp is kleurgebruik daarom dan ook zo belangrijk. Kleur zorgt niet alleen voor de juiste sfeer, maar ook voor het trekken van de aandacht naar de elementen in het ontwerp die op moeten vallen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Logofant.nl.